Monday, December 27, 2010

gila kuasa or gila pngkat?



haha lawak btol la kjadian smlm.. xsgka bnda ni akn jd. org nk p bjln2 bsama family, ade plak yg xberkat. sapa yg ptot d'persalahkan??
knp susah sgt nk bgtaw yg btol? xpyh la nk ckp blkg.. kami smua xmrh lau trus terang.. ada gak la adat2 org mlayu kan.. ni x, p sama2, balik asing2... adoyai.. nk tgelak aku.. ape guna maki2 sorg2? wat sakit tlinga sndri ja. kalau brani mai la bsemuka maki dpn2..
jgn pk kta slalu btol,, muhasabah diri dulu.. baru nk kata kat org pon. apa guna solat tiap2 ari tp mulut ckp benda2 mncarot????
rumah Dr Mahahir xmau msuk, die ada wat salah kat kita ka? skurg2nya ade gak org yg nk wat muzium die.. anwar ibrahim or nik aziz ade ke org wat tmpat rumah klahiran die utk org p mlawat?haha
ni la susah lau taksub sgt. prangai dah sbjik dah.. gila pangkat, kuasa. tp apa pon xleh wat.. kalau nk jd ktua, jd la.. kami ikut je..nk tgk gak awak leh ke x jd ktua,, knp xgtaw awal2 awk nk jd ktua..?
aku rsa lau die jd ktua, rncangan kta pon jd kalot mcm die wat kmarin.. hahahahaha
ksian btol la..nk tnjuk protes, kene kat diri sndiri.. adoi lawak2...
apa2 pon, kami xpk pon psal kjadian tu, siap p enjoy mkn2 lg,, haha

Monday, December 20, 2010

aktviti tyme cuti!

jog pg2 harus la coz nk cover blik utk mkanan yg aku mkn nt..
ofcoz xleh cntrol mkn pnye la lau dok umh..
mak aku slalu msk yg sdp2..adeh


ni la aktiviti wajib aku tyme sem break, atau bla ad wktu lapang! Karok la ape lg!
even suara mcm hape pon tp ni la cra aku nk lepaskan tensyen~
wif my paksu n my bro~melayan adik2 aku maen gitar~


mgacau bubur syura d'kampung!

mcm mne la aku xgemok? balek2 umh, tgk dlm peti, mcm2 ade.. ape lg aktviti melantak pon bmula!!!
burger oblong dh lme xmkn~
susunan itu penting!
ni la hasilnye.... wuhu made by syed dzafeer~
yum2!!

Tuesday, November 30, 2010

BEST FRIEND or.....????

mmg btol ape org kata.. hdup kdg2 kat ats n kdg2 kt bwh.. somehow one of the most important in life is BEST FRIEND to stand beside when we are down.. sedey bile ade kwn tp xdpt nk bsama dlm susah sng... bile kite sng, die pon tumpang sng, bile kte susah atau perlukan ptolongan nye, die xnak bsama.. sedey kan??? hurm ase cam nak ngs je tp xpe la mgkin ari ni ari aku.. esok luse ari die plak.. aku xksh.. asalkan die bhgia, tp aku xlupe ape yg aku lalui hari ni.. mmg susah nk cari kwn yg btol2 stia n sanggup bsama kta dlm ape jua dugaan. mgkin aku xde tman rapat sbb aku ni pendiam, xpndai nk mlawak.. kdg2 org kata aku sries n sape yg xknl aku, tkot nk bdamping.. dah muke aku cmtu, nk wat cmne. lgpon aku mmg xsuke nk mnyusahkn sesape...

Monday, November 29, 2010

cant stand!

huh thought life is too short to wake up in the mownink wif regret~
Lets gone be by gone n past is past...
luv the people who treat u rite,
forget the one who make u cry,
n believe 1things happen for a reason,
if u get a chance, take it...
if it changes ur life, let it~
so he was totally gone in my life~ n others come in back.. i nver ask for dat things happen...
but thank God who cme back to my life.. though we juz friend.. n i juz wanna tke it as simple as me...haha i nver ask u to go n to come back to my life.. as u wish to.. its great!
well strive for excllent in my stdy is the most important!
lets focus~

Friday, November 26, 2010

sigh*

huh*talking about today~ then I got a 6.45a.m wake up call from my friend.. erghh so lazy to take a bath but thought about Differential Equation paper at 9.a.m I forced myself to woke up.. its like a big stone on my eyes.. damn! y it was so hard to answer this paper??? then my friend told me the same thing~ weuu!
doin nothing for all day long could make me crazy...
herm I dont like being single but exprienced tot me the lesson.. haha padan muke!! but anyway im not trying to meet anyone rite now.. juz being friend..but somehow im ready to.. hihi it will come juz fast or behind time.. though i havnt being single for dat long..hahaha thats how im looking at..juz keep on doing my thing n ignore bout that first.,,yeah u can do it Tasya!

Thursday, November 18, 2010

Raya haji


thiz year we celebrate raya haji at Kuantan without Syed Dzafeer.. herm im glad to have my parents here but somehow I was shocked to heard that my dad will retire early.. maybe end of this year...so sad! my heart pounding~ OMG how we gonna save n budget since we got 3cars to maintain.. 1more bad news, my father's car - VIOS gonna trade in.. replace with Alza.... argghhh~
so sad!!!
no more Milo, Maggie n nestle stuff after thiz.. no more work at Jom Heboh, schools, supermarket n side income, no more family day at Genting, Cameron, Langkawi, no more..no more~ huk2...
I'll be missing all memories being Nestle family..

Thursday, November 11, 2010

my beloved bufday!

2day is my mom's bufday... 'happy bufday mak!!! smoga pjg umo n murahkan rezki.. adik syg mak sgt2.. u r greatest mother in the world.. when im at home, u always cook my fav dishes! i love u very much! '

esok lak my father's bufday..haha sweet kan...? bufday dkat2.. smoga bkekalan rumah tgga parent aku nih.. ' happy bufday to u Lid! I love u too!! pjg umo n dmurahkan lg rezki. cant wait 4 u to come n visit me here (TRGnu)...

both of u r such a perfect parent in thiz world.. LOVE U too damnnnnn much

mggu ni stdy week~ hurm smpai umh smlm, tpat kol 12pg. sume muke tensyen2 aku tgk smpai aku pon tensyen nk mlangkah kaki dlm umah. come on la guys, chill ok.. xpyh nk nk tnsyen2.. aduh sabaq je lh.. thank to Lan yg amek aku kt terminal..

Sunday, November 7, 2010

on my vacation

always fite! thats the way we r...

happy dgn dorg ni, always make me laugh~

11 mlm smpai 7pg... lepak ngan awin, syed, kandar.. smpai bteri low








kt teluk cmpedak..












karok is my hobby~lalala
chalet SAYANG cherating.. msa ni nk blek dah...
aksi gile2 kami~
on 5nov ke cherating
aktviti : bakar ayam. awin n syed
kat hotel, pnginapan abg zali utk smggu kat M.s garden
pnakot yg amat la die ni,.aduh pape pon thanks ar lanje mcm2
karok kat kompleks truntum kuantan..bsama org2 tua..hahaha
having a gud tyme wif them..

Monday, October 25, 2010

7 things that guys should take note!

* kpd lelaki dluar sne, kalu dh kena sound ngan ppuan tu, phm2 la sndiri...


1. kita lebih ssuai bkawan saja.
mksud : I xnak kat u...x phm2 ke??

2. I sanggup bkorban demi kbahagiaan you..
maksud : amboi, aku yg kne bkorban, habeh, hmpa 2ekoq gak yg sronok!

3. (L) : jom kuar mlm ni
(P) : i penat la..
maksud : I mls nk kuar ngan u.. bosan! haha

4. i suke bkawan ngan u...baek, memahami..bla..bla...
maksud: kan bgs klau i jd awek u...:)

5. lawa ke budak ppuan tu?
maksud : siapa lawa? i ke budak tu? hahaha

6. u dah ckp bende ni bnyk kali..
maksud : tlg la jgn ckp bnde yg same, nak tmuntah aku dgr!

Sunday, October 17, 2010

sekayu



geng2 yg paling awal smpai kat sekayu~

aktiviti membakarmemang enjoy giler kat skayu,, wlaupon itu adalah hari lembap aku..maybe sbb xtdo..
15/10 : 8.mlm smpai 3pg mnyiapkn asgment c++.
16/10 : 3.30 pg awin smpai trengganu dr kuantan.. lepak kat batu bruk..
minum2 kat kdai.. lpas subuh, btolak ke sekayu..smangat giler budk2 tu nk mandi air terjun..happening ar lg2 ade is yg sntiasa mghiburkan hari2 kt c2..xkering gusi asyik wat lwak ja

Tuesday, October 12, 2010

SYUKUR jumpe gak akhirnye~

fuh cuak aku ble sedar beg duit aku hilang....
kol 11pg waktu abeh kuliah, aku trus kuar dwan,
silap aku gak xcek btol2 masa beg aku jtuh td..
kol 3ptg bru aku realize yg beg duit aku xde..
ape lg, cuak gile, tyme tu plak aku ade kelas,
p kat dwan kuliah yg b4 tu, ade lecture plak..
mmg xsng aku dok dlm tutorial class...
mintak out awal, then aku trus g dwan kuliah...caribeg duit,
naseb baek la hamba Allah ni yg jmpa beg duit aku,
budak first year, Alhamdulillah syukur sgt...
dlm tu dah le ade note rm100..kad bank atm..huh
pngajaran utk aku spaya sntiasa peka dlm apa jua keadaan..

Monday, October 11, 2010

video

biase la evry single couple msti mlalui bnda ni smua,

Wednesday, October 6, 2010

angin / moody

benci tol aku ngan org cmni... kalau kna angin die yg spoi2 bhasa tu, pijak smut xmati.. glak xbenti..tp bla mai angin rbut taufan, muka cam haram! aku tanya pon xmau jwb.. hg ape hal?? period ka? relax ar mcm hg sorg ja priod dlm dunia ni..adoi.... @$%&*** tol!! erghh pantang tol bile aku tanya xjwb.bpe kali dah jd cmni..meluat ar.. kalau rsa dah xmau kwn ngan aku, gtau je r.. xpyah ar nak wat muka... bajet cam kawan hg rmai kan.. tp haram sorg pon xpduli kat hg..balek2 aku gak yg nk amek port psal hg.. kalau aku jht, sori, jgn kata nk amek port, nak dgq ttg hg pon aku xmaw..!! cermin dri dlu b4 nk kata kat org.. evrybody not perfect!

Monday, October 4, 2010

Trip yg mmenatkan!!


kamis mlm - btolak ke kuantan kol 8.30mlm

jumaat mlm - aktiviti mbakar ikan dgn awin, noni, syed, abg mzi, n iskandar...
btolak balek kuantan kol 6pg..
sronok banget..,wlaupon 6org je tp mcm 60org sbb dak iskandar yg xbenti wat lawak,.. happening sgt!!!

SABTU - kol 8pg bertolak ke kL dr kuantan,,, smpai kL kol 12th ari...
btolak ke Genting kol 1ptg...

AHAd - btolak ke kL jam 3.20ptg.. smpai kol 4.30ptg... tiket ke kuantan jam 8mlm..
tpaksa mnunggu...
smpai kol 12pg kt kuantan,, abg mzi lanje McD... thanks abg mzi!
btolak ke GAnu (awin hantar)jam 1pg... tetiba kereta terasa berat..awin yg mlihat lembaga dsbelah aku hnya mndiamkan diri... aku yg bagai nk mjerit hnya mmpu terkaku tanpa kata,.
noni yg xtau pape, mnegur dgn penuh kyakinan (" awin hg xrasa berat ke keta ni??")
huuuu aku cm nk jerit je dah le aku sorg kat blkg,... mnyak keta lak merah... mencari petro pam xde sbb pg2 buta,.. tawakal je.. akhirnya, kol 5.30 pg baru jumpa petro pam... huh lega!
thanks to iskandar yg mnyerikan lg mlm kami dgn lawak yg ko wat,, haha xngantok jd nye..

even penat sgt tp besh ar..pngalaman yg xdpt dbeli...


Thursday, September 30, 2010

regret!!!

i was regret now coz ive dumped u b4...
im so sorry~ and now everybody was dumped me when i need a help..
no ones could help me like u help me b4...
so sad :(
i want to apologize but u'll nver 4give me ryte?
i want u in my life but it was very illegal in the rules of my life.... and blablabla...
hope u could understand n forgive me...
to MR A.S.A.

Wednesday, September 29, 2010

why??


penangan C++ punye psal, smpai tetido aku dbuatnya,, apesal la sush sgt nk jtuh cinta ngan c++ ni.. sempat lg aku termimpi ABAH!! rindu sama kamooo....


Friday, September 24, 2010

tiredness week

about a week dah kt tranu ni..
full with assgment, test n tutorial need to be submit up n cover.
but in mind, 'zero'! nothing.. xready ape2 lg.. ya allah ape nk jadi kat aku ni..esh3..
always serabot dlm kpala otak ni...nth ape yg aku pk pon xtau la..
*need some motivation to lite up my spirit so dat i can focused more on my studies....
*** somebody pls give me some encouragement!!!!



Wednesday, September 8, 2010

mbuka lebaran aildil fitri

mnjelangnya hari rye, pkara yg wajib ade, ofcoz la baju n kuih raye.. aku n awin xlpaskn pluang utk buat kuih raye ni..aktviti kami slepas bsahur~

bmulanya pmbikinan kuih rye
adunan kuih yg direka oleh my sista.. aku tlg bentukkan je

ni la hasilnya~biskut mntega susu...

Thursday, September 2, 2010

pounding heart!!

terpaut aku pd some1's blog ni.. subhanallah, betapa kerdil hina nya aku nih dpandangan mata Nya.. aku bangga dgn prubahan die,TP bila aku nk berubah mnjadi prmpuan yg alim dan ank yg solehah..?? esh3...
im failed to give my parent proud of me~
ati ni xpernah serik even dh bpe kali dilukai..
knp la org yg kta suke, xpernah nk hargai kita...
tp org yg kta xsuke tu la yg amek berat ttg kta..
aku dh pnt dgn drama ni sume.. people might say, 2 is better than 1 but for me,
2 is more complicated..
dah bosan dgn sume ni...
lets be single!
layan~

Thursday, August 26, 2010

berbuke puase~

dgn snyuman yg menahan klaparan yg teramat sgt...beginilah hdup dperantauan,..jauh dr family..xdpt nk bbuke same2.. lg bape ari je nk balek dah..xsabar
haha posing ape la nih...dah xde idea
xsabar nk mam ni..lapar
nasi hujan panas dgn kuih pelita n cek mek molek.... yum3
bsama housemate ku...mnunggu waktu berbuke

Sunday, August 22, 2010

Melayu....melayu!!!!

haishh..mcm2 berita aku dgr skrg nih.. knp la org mlayu ni... btol kata Dr.Mahathir...
"MELAYU MUDAH LUPA"!!!
adekah kita akn dpersalahkan jika isu yg mbangkitkan hal yg bkait dgn agama? dah terang2 kta duk kat ngara sndiri..kne la ptahankan maruah bangsa...ni x! ade ke plak p bg khutbah jumaat nak panjangkan umo org cina?? adoi... dlm masjid weh!! respect la sket... teks tu dh diberi dan dtulis oleh YG-DPERTUAN AGONG..kalo nk ubah pon agak2 lah!!! kok ye pon nk bpolitik, xpayah la nk bwk dlm masjid... ish3... ni yg aku xsuke bab2 politik ni..kotor!!!! sbb politik, ngara boleh tgadai.. yg jd DALANG smua tu, tlg la.. kita ni org mlayu... ptahankan la org mlayu... xpyah la nk psalahkan krajaan kalo bende korg wat tu dah salah..
DOA ape ni????“Ya Allah Ya Tuhanku, Kau Selamatkanlah Pemimpin Kami Yang Amat Berhormat Lim Guan Eng dan rakan kepimpinan kerajaan negeri Pulau Pinang.” ~ persoalan: salah ke??? hahaha budak skola tadika pon tau jwapan nye..
org mlayu ni pon xleh pk ke???? yg nak jugak psalahkan kerajaan sbb bangkitkan isu ni, apesal?..blajar tggi2,, akal letak kat mne???same level dgn tapak kaki aku! xleh ke ko doa kan utk ksihatan sultan kite ke..kan lebih afdhal dlm masjid...
kta jgn nak jd lembu yg ditarik hidungnya..ikut je ape org buat..wlaupon die blajar tggi pon, imam skali pon...die manusia gak.tetap mlakukan ksalahan.. kite ni ade akal,patot leh pk mane baik, mane buruk... jgn la smpai tok guru ajar bende salah pon nk ikut jugak.. baek xpayah g skola blajar... jd lembu mkn rumput lg bgus!


Saturday, August 21, 2010

aku mnusia biasa

Aku adalah aku...
xsempurna..
mncari kbahagiaan yg abadi ddunia dan diakhirat...
masih mencari...
siapakah diriku..
EGO?? DEGIL?? tiada keistimewaan pdku~
pd bulan puasa ni, aku nk memohon maaf kpd ibu bapaku...
jika aku ade mnyinggung prasaaan kamu berdua..
ssiapa saje yg trasa ngan aku..
tiada niat utk mlukakan kamu.... lg2 kpd ssiapa yg pernah mjd bf aku dlu...
aku syg kamu.. cume kte xdtakdirkan.. aku juga spt org laen, mahukan yg t'baek..
maafkan aku~

Wednesday, August 18, 2010

BOLEH GILA!!!!


i would rather hurt than feel nothing at all!!
yeah.. who cares haa???
*"adat lah tu"...tp dlm ati mcm nk jerit kuat2~

apesal la bnyk sgt dugaan...xleh ke 1ari, xde ribut taufan yg melanda??
serabot lah pkir... bnyk lg kot bnda yg leh dpkirkan..
lpas ni mls nk pk lg..buang masa jerk..
kalo ade kau utk ku...ade lah...kalu xde.. juz let it go... hahaha
kn sng..make things simple bebeyh!
~Fight for thiz luv!!


Tuesday, August 10, 2010

Bengang!!!!!!

siot btol la! kalau nak tnjuk angin ko pon, xpyah la ari2... bosan aku dgn pngai ko tuh!!
ko kira angin ko jer?? ko x pk plak aku?? BENGANG tol la ngan org cm nih...
bile aku tnya wat snyap.. ko igt aku ckp ngan tggul ke???
pantang tok nenek aku klo tnye xnk jwb!!klo xpuas ati, ckp dpan2... sng!

-------------------------------------------
lg 1 yg wat aku bengang ngan jiran2 sblah umah nih.. otak letak kat mne??? org nak tdo! xphm ke? kalo tgh hari tu nk bsing, aku xksah.. ni xkira siang mlm pg ptg.. BISING TAW X????DH LAWA LA umah ko tuh!! sape nk tgk kalo pngai pon cm ape!xtgur org lgsg..aku xhingin lah laki kau!! yg budak laki sblh ni plak, dgn moto..aduh, BRISIK BANGET!!!!

Saturday, August 7, 2010





stelah sbulan xjumpa mak n lid, akhirnya dpt gak jumpe.. bnyk nyer brg nestle!! mesti xabeh mkn ni..lg2 nk bulan puase dah! pape pon bsyukur je.. bg kat jiran2 n kwn2 xslah kn..smoga dmurahkan lg rezki aku...

berita sedih: Lid inform, lg 2tahun, kereta WKP 4114 akn djual dan akn dgantikan dgn persona baru!! hurm sound great but cm sedeh plak..kereta pertama aku akn djual..igtkn nk wat knangan keta ni nk jdkan lagenda... tp xpela, dah lid nk bg yg lg bgs,,aku trime je.. lg pon 2tahun lg...lmbt lg kn.. tp some1 nk modified kreta aku dgn sistem audio dlm keta aku... xkn nk jual..kalo aku dlm tensyen, leh gak lpas geram, dgr lagu kuat2 dlm keta..sape pon xggu... hurmm

Anyway: happy sgt mak n lid mai! thanks mom n Lid.. masak n mkn skali ngan my housemate!!! both of u r the GREAT parent!! happy to have u in my life!!!

Tuesday, August 3, 2010

my BUBU~

Mr Bubu~ bsaq bpak bear ni.. huhu yg xtahan warne pINK!! muahaha... msa p amek brg ni kat HEPA, makcik2 dlm pjbat tu smua glakn aku sbb bsaq sgt kotak.. seb baek aku bwk keta.. adui~ pape pon thanks to U yg bg bear ni.. hehe

speechless..shocked, appreciated!
no word could xpress my feeling when i got diz huge teddy bear..it was sent as the value of luv from the person dat i meant to be forever, i will hold Bubu every nyte as i hold u in my heart for the rest of my life..

u said "to catch up back our relation dat we use to left almost 4years.."
thanks for all diz things..i dont need them n i nver expect u to give all diz.. THANKS..THANKS N THANKS!!

Sunday, August 1, 2010

BODOH nye lah manusia nih!!!

wat aku sakit ati jer arini!!! dah la bnyk msalah nk kne pk! balek2 kelas, sorg lg dah blah cmtu jer.. kalau umah swa murh xpe gak..abeh kami ni nk byr duit umh sewa pkai apa??? BULU?? sial btol la..apesal suke wat kptusan ikut kpentingan dri jer? xpk psal org laen?

-------------------------------------------------------------------------
yg wat aku btambah skit ati,
ade sorg minah ni yg jelez dgn aku~ nth dr mna dia dpt num aku pon xtau..msg die bbunyi:

"oi pmpn..dsr muka xtaw malu..ag igt ag lawa ka hahh?? cuih, cian ag..xpyh la nk bcnta ngan **** tu.. dya cma nk **** ag ja... ak taw sgt pgai dya..dy dk jjur gn ag uh suma tpu.kt suma btina pn dy kta cm2 tmskla ak..ag ni lau mka lwa, otk xbjln na wtpa?! p mampos ar bdo r ag ni!! ag xcya ckp ak sdh,tgu r tgk, jgn cy dy dk sumpah dmi allah,dy dk g (***), dok (***) ****.. cian kt ag"~
----- >> (ayat 'btina' tu lbh kurg cmni la...)

apesal lak kau nk maki2 aku?? kau msih sygkn *** @ kau yg bdo sgt p bg *** kt jantan???? hahah aku plak yg kcian tgk kau!


syg mne skalipon aku kat laki, aku tau lg batas2 pgaulan.. xpyh nk nasihat@ ajar aku..kalo ase dri hg tu dah salah, or masih syg lg kt dya, amek la!! aku xhadap la org cm kau.. blambak lg jantan yg nk kt aku! SiaL!!!

Tuesday, July 27, 2010

Feel guilty~

The moment i laid my eyes on my lappy screen, i felt like i wanna cry out loud..

knew dat my father is very concern to his children...

TERHARUU!!! :'(....

tis is his comment in some1's blog~ there goes like.....


"Aduh...aduh...apa ini? Lid x nak dngr ank2 Lid berentam sesama sendiri. All of you are my children and Lid x penah membeza2kan ank2 Lid. Nape nak jeles sesama sendiri? I am proud of my children. Semenjak kecil all of you tak penah banyak kerenah..senang jaga.

Cuba citer kat Lid apa yg Lid x penah penuhi kehendak ank2 Lid? Rasanya Lid yg bnyk ikut kehendak ank2 Lid. Tapi kehendak Lid juga yg ank2 tak ikut n turuti.

About abg Pon tu..Lid x penah kata Lid benci dia bab Lid pun ada blajar bab agama...cuma Lid tak suka sikap dia. Lid bnyk didik dia masa jadi ank buah dia dulu n Lid bnyk melindungi dia masa dia buat keje tak betoi..Klu Lid tak brsikap profesional dah lama Lid pecat dia dari keje. Disebabkan Lid x campuradukan keje dgn personal tu lah Lid masih maintain dia. Klu bapa org lain dah bertumbuk dah bab ganggu ank dara org yg masih mentah n kanyaq lagi. Lid tak suka sikap dia yg hipokrit..Lid tau bngat prangai dia. Klu dia gentleman dia x kn tackle budak pmpuan yg masih bwh umur n utk mndptkan sesorg pmpuan tu dia snggup memperburuk2kan istri dia semata2 utk meraih simpati bdk bwh umr.

To me..i don't know what is LOVE ( CINTA ) Lid x penah ada perasaan tu cuma Lid ada perasaan kasih sayang bab Lid percaya CINTA itu x brpnjngan tapi kasih sayang itu akan kekal sprti contoh Lid n mak. CINTA yg kekal hanya pada ALLAH..cinta sesama manusia hanya separuh jalan n kdg2 jadi hipokrit.
Kerana CINTA org snggup berbuat mcm2 yg bodoh sprti membuang kluarga n sbgainya. Itu lah yg dikatakn CINTA itu BUTA!

Lid dah bnyak pnglaman dlm hidup ni..I know what is best for my children and what is not. I want to see all of you succeed in your life and i will be the proudest dad on earth...stick to your education coz that's all I can give for your future..."

July 27, 2010 3:33 AM


to LID~

I promise, I wont hurt u.. but for the moment, plz undrstand my ctuation...

I am not born to be gnius but i try to do my best.. in other cases, i knew ive hurt u much..

i am stubborn but i TRY to be a gud daughter for u..i am not learning fast... give me tyme

Sunday, July 25, 2010

to Rantau Panjang n kota bharu


our journey took bout 4hour.. at r.P, em nothing special..so bored.. haha didnt like shopping much, but i did bought a t-shirt n short-pant for me n him.. hehe
when arrive at kampung juz straight away drive to home..
erghhh so tired!!! tommorow have class!
gotta sleep now~

Thursday, July 22, 2010

missing stuff~

this is another fon which is mine!

W580i i bought for rm 420...

W350 I got from my dear~ thanks..

~feel very lucky but at the same time ive been worried
bcoz rase i xptot trime diz present n maybe rse tharu sgt.. but anyway, i appreciate it much..







*thanks to penaja..
RISYA

Saturday, July 17, 2010

PASRAH

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYANYANG
Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi… Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan…. Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya… Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya… Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini… Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh…. Amin..

Sunday, July 11, 2010

sem 3

msuk umah sewa baru ni,rse excited pon ade, xsedap ati pon ade...
xcited sbb nk rase kehidupan di atas kaki sndri..haha n then, bilik lbih besar dr hostel yg dlu yg kcik smpai masuk pon xleh nafas.. x(
xsedap ati sbb budak umah sewa rmai yg dpt hostel..at the end, only 9person yg stay..
sedeyh kan???:( mne nk cari org?? kalau xde, kami tpaksa byar rm100 seorg utk 1bulan..wow MURAH ker?? esk3.. pening kpala nk pk even bkn aku yg nk pk utk cri duit..herm ape nk wat,naseb badan~

---------------------------------------------------------------------------

Giler! spanjang pjalanan dr Sp ke Tranu, spatah haram Lid xckp ngan aku! giler tensyen! dah le rdio xde siaran..ergghhh mgantok giler aku drive! rse mcm nk tlelap..
knp la prasaan ni sedeh sgt nk antar dorg balek..huhu SO SAD..
'ur future is here, make full use of it,
make ur mom and dad proud of u!'
theres no looking back, u hve 2 look 4ward from now on,
i want 2 c u have a gud future,
watever happen 2me n mom dun regret,
keep goin no slowin down.tke cre we luv u!'
ni yg wat kan aku jd sdeh giler!!nk ngs!! dah ler mai cni beli bnyk brg utk aku. pkakas umah.. dekat rm400...nk gune kad kredit..xde line..tpaksa cash..DAMN!! lg btambah sedeh!! i appreciate em so much! thanks mak,lid..

Friday, July 9, 2010

WORK!!







suppose today is the day i go back to ganu.tp sbaliknya, sempat lg mnjalankn aktviti pniagaan..haha aku mncari rezki slagi aku mampu! 1ari,rm90.. kire ok la tu even sehari jer.. dr kol 8 smpai 2ptg.
wlaupon agak xbesh tmpt kali ni, tp balon je la.. asalkan ade duit masyukk!!


<----- mereka juga kebosanan~




<---- hari yg mbosankan akuh!








------------------------------------------------------------------------




TO MR. R!!! DAMN!! kau jd dri sndiri bleh x??!! xpyah la nk hipokrit! kalo dah tau kau ni jns yg xsuke kapel, xpyah la gedik2 nk kapel cam org laen..! msa mula nk mintak kapel,sggup xtdo mlm col aku, tgedik2 smpai aku nk tdo pon xsenang!!! bil3 dah kapel, btg hdung ko pon xnampak..msg, tobat xde...col??haram xpenah..alasan kau, nk tp up rm3 pon xde duit..abeh tu, beli rokok bleh la plak kan??aku xhadap la org cam kau! rmai lg laki yg lbh care dgn aku! kau xpedulikan aku? ade yg lbh concern kat aku..so ade aku kesah kalo ko xmsg,xcol?? g MAMP!!! la... sumpah aku xcaye dah laki yg mcm kau lps ni..ptot la kau ckp, xgf kau dlu xphm kau..rupenye kau yg xpndai nk jga ati ppuan..ikut kpala kau je...!



Thursday, July 8, 2010

GIFT!

yay! arini aku dpt kiriman dr org tersyg! AROMA PERFUME!
yg beshnye, aku tgu2 xsmpai2 lak 'abg men' ni..aku n awin dah bsiap nk p jbat pos, tbe2 bnyi bell..ape lg,blari aku mdptkan...bkn abg men, tp kriman yg dkrimkan oleh org tsyg..
erm wat pnt ja siap2 pkai bju..xjd kuar..btw,
wangi gak bau die.. i Liked!

plg aku suke
1) dunhill desire
2) hugo women
3)apple
4) vanilla
5) holiday

Saturday, July 3, 2010

2heart back again but....


7 july2006- 3 july2010
Sh.natasya & S.R

2hati 1jiwa kni kmbali.. hanya Tuhan yg tahu btapa bhagianya hari ku tggal 3 july 2010 apabila kami kmbali btemu slpas 4 thun tpisah dsbabkan cinta terhalang..
u was my first love,
u teach me how to love,
how to be honest..
xmgkin aku lupa kan ksah pcintaan kita..
kau dtakdirkan gagal dlm bcinta,
aku dtakdirkan tdak bhgia bsama org yg ku syg..
knp pcintaan kta d uji dgn dugaan yg maha berat? pelbagai dugaan kta harungi mnanti hari utk bsama dan akhirnya tiada restu dr org tuaku.. adakah berbaloi pgorbanan kta? aku bdoa spya kau dpt mcari pgganti ku..mmg mudah tp xkn sama.. cinta kta KUAT tp tdak bdaya mmcahkan tembok yg bgitu kukuh sekukuh cinta kita. aku pasrah dgn takdirNya.. kta tahu skuat mana cinta kita, akhirnya kta xmgkin akn bsama.. aku akn ttp mnyintai dirimu smpai mati..aku merelakan kau bsama yg lain.. wlaupon ku tahu kau xbahagia..
nothings gonna change my love for him..
he was my first love n the fact was i cant 4get him for the rest of my life..
wat to do?
our promises was nothing n in the end juz disgusting..
aku tau, arini aku telah wat my parent, mad at me.. im so sorry..

activities:
* ptg rmbut die yg mcm ekow ayam tuh
* tgk wyg cite ZOO ( haram xbesh pown..lwk bodo! ni la cita mlayu!)
* mkn2 kat Bali2.. borak lama ttg ksah hdup msg2 after 4years xjumpe

Monday, June 28, 2010

Happy Fathers day!

I LOVE U LID!!!
even its too late to wish happy fathers day,it doesnt matter to me. for me, evryday is da day for father n mother as long we still appreciate them..

dear Lid,
I love u wif all my heart n soul..
I know i am stubborn, but somehow i learned how hard diz life without u!
we r all depend 100% on u~without u, we r nothing in diz world..
Im sorry if smetimes i hurt u~
didnt meant to do so..
deep inside u r still my HERO!
thanks for giving me a car, lappy, money n the most important was ur love..
u brighten up my life even more better day after day!
u r not simply gives me watever i want~ the reason??? u want me to work for it!
I dont regret if i I lost my things, but i rather regret if i lost u!


his advice:
* nver tell a lie bcoz it only save u in 1day.. but tell the truth will protect u for the rest of u life~
* dont lie to a liar!
* sometimes u must learn how to say NO!
* 'U should live a better life than me in future'

I promise to be a gud daughter 4u!!

Sunday, June 27, 2010

My Stuff

I luv my stuff very much! mostly i bought it wif my own money~ but the things i would appriciate it ever after was my CAR n my LAPPY!!

this is my lappy..my walid bought it when im in matriculation... wat is special bout my lappy was it colour.. PINK! hahaha
my beloved father bought diz car for me when im in second smester in UMT~
i luv my dad very much.. he is very concern bout his children..firstly i ask him to buy juz a motorcycle but he think for the future.. if rainy day, how could i go to class wif mtrcycle?


*diz is my staff which i bought wit my own money..



diz mP4 is not mine actually..
firstly i bought wif rm195 when i was
16th year old..tkena virus, need to reformat..
i sent it to dat shop back to repair. bout 1month
dun have any respond.. when i went to dat shop,they gve me not the same wif mine b4.. very
frustrated! but its ok then.. bleh la dgr gak..but now dah rosak. xleh tekan..sob3..:(



* Motorola L6~
i bought wif my own money msa kja ngan lid (jom heboh) when i was 16th years old..2days for rm 280. bout 1month it really worth isn't it? msa tu hrga dia rm428.. smpai la aku msu k UMT.. very mula xleh nk charge.aku bg kat adik aku..

hp ni aku beli masa sem 2 in matrik. rm720.. haha ni yg xbesh sket dgr kn.. (gune duit matrik) !
but it dun bother me at all i think.. haha

Gift from my lover on my bufday~


eventhough he doesnt have much money, he try to give me something to rmember.. n i very appriciate it! thanks dear but we not meant to be together~ sory to lead u n leave u~ i did it bcoz i have a reason..

i really luv u but.....i have no choice..